Belek

Vakantie Belek

Belek is een, speciaal gebouwd resort, opgericht in de jaren ’80 met als voornamelijk doel de golf en de luxe markt te veroveren. Er zijn een aantal goedkopere appartementen en kleinere hotels, maar het overgrote deel van dit oord bestaat uit een keten aan zeer stijlvolle luxe vier- en vijfsterren hotels, waarvan velen alles-inclusief. Mensen komen hier om uit te blazen en te genieten van de luxe; het ontdekken en ervaren van de plaatselijke cultuur staat laag op de lijst der prioriteiten. Belek ligt op 35 kilometer afstand van Antalya Airport.

Voor ieder wat wils in Belek

Belek pronkt met haar prachtig brede zandstrand, en een heerlijke zee. De dennenbossen die het oord omgeven, bieden beschutting en schaduw en vormen ook een aangenaam wandelgebied. Het strand is ideaal voor kinderen en er zijn mogelijkheden voor watersporten naast activiteiten op het land zoals paardrijden, fietsen en tennis. De meeste grotere oorden bieden uitstekende faciliteiten voor gezinnen met kinderen.

Vanaf de meeste resorts rijden shuttles naar het strand, golfbanen, het vliegveld en naar Antalya. Ook zijn er genoeg dolmus (gedeelde taxi’s) en taxi’s. U kunt ook fietsen huren om in Belek zelf van plek naar plek te gaan.

Bezoekers die houden van golf kunnen hun hart ophalen in Belek, aangezien er zich vele golfbanen van wereldklasse bevinden. Dit biedt voor golfers de perfecte gelegenheid om hun vaardigheden op de proef te stellen op verschillende soorten banen.

Diverse bezienswaardigheden

In Belek staat een enorm theater, genaamd Aspendos, dat gebouwd is door de Romeinen. Vandaag de dag is dit theater nog steeds intact, en worden er nog altijd opvoeringen, concerten en festivals van Belek gehouden. Bezoekers die graag historische plaatsen willen zien kunnen het Aspendos theater van Belek bezoeken terwijl worstelfans in de Aspendos traditionele worstel toernooien bij kunnen wonen. Dit theater heeft capaciteit voor 20.000 bezoekers.

De watervallen van Belek zijn prachtig mooi. Een aantal van de bekendste zijn de Duden watervallen, de Kursunlu watervallen en de Manavgat watervallen. De watervallen in Belek zijn erg populair en trekken vele bezoekers.

Parelwitte stranden en azuurblauwe zee

Belek heeft prachtige stranden. Wat bezoekers naar deze stranden trekt is de witte kleur van het zand. De Mediterrane bries en het glinsterende water biedt bezoekers een stukje hemel.

Er zijn verscheidene markten in Belek. Bezoekers kunnen genieten van traditionele gerechten in de restaurants van Belek. Voor de entertainment heeft Belek vele kroegen, clubs en casino’s te bieden waar bezoekers kunnen dansen, spelen, en genieten van vele plaatselijke drankjes.

Bekijk de beste hotels in Belek

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer