Fethiye

Vakantie Fethiye

Fethiye ligt aan de zuidwestkust van Turkije, ongeveer 55 kilometer ten westen van Dalaman. Bezoekers komen naar het populaire Fethiye voor een vakantie met het gezin, een romantisch reisje of een langere culturele rondreis door Turkije. Fethiye kijkt uit over de adembenemende brede Fethiye Baai, waarin 12 kleine eilandjes verspreid liggen. De ideale manier om deze allemaal te ontdekken, is om een zeiltocht te boeken vanuit de haven.

De levendige haven en de waterfront vormen het centrum van de stad. Als startpunt voor vele dagtrips en boottochtjes, biedt de haven de ideale plek om te ontspannen onder het genot van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje, terwijl u geniet van het spectaculaire uitzicht vanuit de haven.

Schitterende stranden en spectaculaire bergen

Het dichtstbijzijnde strand is Calis, wat vier kilometer verderop ligt. Dit strand is ruim vier kilometer lang, en langs het hele strand staan talloze hotels, restaurants, cafés en kroegen. Iets verderop op slechts 12 km afstand ligt de beroemde ‘Blue Lagoon’ in Olu Deniz, een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Op het witte zand aan het glinsterende zeewater van de Turkooizen kust rondom Fethiye kunt u heerlijk ontspannen zonnebaden en veilig zwemmen, met een spectaculaire bergachtige achtergrond. Om te ontsnappen aan de massa kunt u zich terugtrekken naar een van de vele afgelegen inhammen rondom de baai.

Fethiye is een ideaal beginpunt waar u de schoonheid van de omgeving kunt ontdekken. Er vertrekken vele boottochten vanuit de drukke haven. U kunt kiezen voor een ‘sunset cruise’ langs de baai, u kunt de twaalf eilanden bezoeken, of u kunt een luxueuze meerdaagse tocht maken op een gulet, een traditioneel houten vissersbootje.

All inclusive genieten in Fethiye

In principe is iedere plek in Turkije kindvriendelijk, al richt Fethiye zich niet specifiek op gezinnen. Er zijn enkele grote all-inclusive resorts tussen Fethiye en Oludeniz die veel faciliteiten te bieden hebben voor kinderen, en er is ook een klein waterpretpark, Sultans’ Aquacity in Çalis Beach.

In Fethiye kunt u heerlijk winkelen. Het hoofd winkelgebied, Paspatur, heeft een aantal voetgangerszones waar een groot aantal leuke winkels te vinden zijn, beladen met goud, sieraden, tapijten en lederen en designer kleding. In resorts in de omgeving kunt u een nep-Rolex aanschaffen, maar hier kunt u ook echte merken kopen tegen belastingvrije prijzen.

Dé kroegstraat van Fethiye

S’nachts verandert Paspatur in de plaatselijke kroegenstraat, met een verscheidenheid aan rumoerige bars en clubs waar u kunt dansen, cocktails drinken en chillen. Ook zijn er een aantal grote openlucht disco’s. Fethiye gaat echter meer om het uitzoeken van een charmant restaurant waar u met vrienden kunt genieten van een heerlijke maaltijd en een goed gesprek, en niet zozeer om een nacht lang fanatiek te zuipen.

Bekijk de beste hotels in Fethiye

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer