Side

Vakantie Side

Vanuit heel Europa trekken vakantiegangers naar Side vanwege haar prachtige landschappen, strand, entertainment, geschiedenis en cultuur. Tel hier het prachtige warme weer bij op waar dit deel van Turkije bekend om staat, en u kunt met uw gezin genieten van een onvergetelijke vakantie. Side ligt op ongeveer 75 kilometer afstand van Antalya, een van de grootste steden van Turkije, en de reistijd tussen Side en de luchthaven van Antalya bedraagt dan ook ongeveer een uur.

Ook leuk voor gezinnen met kinderen

Side prijst zichzelf niet specifiek aan als een bestemming voor gezinnen, maar er is hier voor kinderen absoluut genoeg te beleven. Je kunt een kameel berijden op het strand en het zand is ideaal voor het bouwen van zandkastelen en pootje baden voor de kleintjes, terwijl het ruime aanbod aan watersport faciliteiten en disco’s weer juist bij de tieners in de smaak vallen. De grotere hotels in dit oord bieden faciliteiten voor kleine kinderen, inclusief enkele kids clubs. Ook zijn er genoeg mogelijkheden voor andere activiteiten, variërend van wandelen tot quad rijden, van paardrijden tot whitewater rafting.

Side staat propvol met zo veel winkeltjes als dat ze maar tussen de clubs en bars kwijt konden. U kunt er terecht voor koopjes op het gebied van onder andere lederwaren, handtassen, sieraden, tapijten, specerijen en souvenirs. De kopers houden ervan af te dingen, maar pas op voor nep designer goederen.

Gezellig nachtleven in Side

Voor iedere stemming is er wel iets te vinden in het nachtleven van Side. ‘s Avonds zijn er in de nauwe straatjes van het oude centrum zo veel mensen te vinden dat deze straten officieel afgesloten zijn voor alle verkeer. In veel van de kroegen kunt u dansen, maar er zijn ook een aantal enorme openlucht disco’s die schuim-party’s houden, evenals rustigere gelegenheden waar de romantici onder ons kunnen luisteren naar de golven terwijl ze uitkijken op de verlichte stadsmuren.

Side heeft een gevarieerd aanbod aan restaurants, kroegen en cafés, waaronder enkele uitstekende restaurants vlakbij de haven, en een overvloed aan goedkopere, traditioneel Turkse restaurants waar kebab wordt geserveerd. Als u iets bijzonders zoekt, dan kunt u ook terecht bij een van de uitstekende vis restaurants.

Vind de beste hotels in Side

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer