Vervoer Istanbul

Vervoer Istanbul

Bij de meeste hotels is er informatie te krijgen over bustochten met engels sprekende gidsen. Naast stap-op stap-uit busdiensten, organiseert Plan Tours (website:www.plantours.com) ook rondreizen door de stad, inclusief Joods Erfgoed tochten. Bezienswaardigheden die bezocht worden omvatten onder andere de Blauwe Moskee, Hagia Sofia, Hippodrome en Grand Bazaar. Er wordt vervoer van en naar hotels aangeboden (alleen aan de Europese kant).

Boottochten

Een cruise over de Bosporus rivier van een hele dag, inclusief lunch, een bezoek aan Dolmabahce Paleis en andere bezienswaardigheden waar u onderweg langskomt, wordt aangeboden door diverse online aanbieders. Heeft u hier interesse in, neem dan contact met ons op.

Van en naar Istanbul Airport

Istanbul heeft twee internationale luchthavens: Atatürk International Airport en Sabiha Gökçen International Airport. Ataturk is wat groter en ligt zo’n 23 kilometer ten westen van het centrum van Istanbul. Sabiha Gökçen is kleiner en bevindt zich aan de Aziatische kant van Istanbul, ongeveer 50km ten westen van het Europese centrum van Istanbul.

Vervoer naar de stad: de Havaş service bus (website: www.havas.com.tr) vertrekt vanaf internationale en binnenlandse terminals. De reis duurt ongeveer veertig minuten. Er zijn genoeg taxi’s te vinden buiten het vliegveld. Deze hebben allemaal digitale tellers die de chauffeurs volgens de wet moeten bedienen.

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer