Alanya

Vakantie Alanya

Op vakantie in Alanya kunt u proeven van het oude Turkije met haar talloze cafés, winkels en smalle straatjes die u kunt gaan ontdekken. Ook zult u vele moderne hotels en appartementen vinden, evenals prachtige stranden en nachtclubs waar u de hele nacht door kunt dansen terwijl u uitkijkt over de Middellandse zee.

Alanya heeft twee baaien en twee uitgestrekte zandstranden, waarvan er eentje is vernoemd naar Kleopatra. Het ondiepere en wat meer gezinsvriendelijke strand is het oost strand.

Actief en ontspannend: voor ieder wat wils

Een vakantie naar Alanya heeft veel meer te bieden dan alleen maar ontspanning aan het stand. Als u houdt van wandelen, dan zijn er vele wandelroutes langs de kust waar u van kunt genieten. Ook kunt u een interessante excursie maken naar de Damlatas grotten waar u stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen. Boottochten rondom de kaap van Alanya bieden u toegang tot de vele zeegrotten en andere opmerkelijke gevolgen van erosie aan de kust.

De haven van Alanya is het centrum voor de locale visserij, bootverhuur en uitgebreide markten waar u goud, leer, kleding, tapijten, en prachtig beschilderde kalebassen – het symbool voor dit deel van Turkije kunt kopen. Alanya ligt op ongeveer 120 km afstand van Antalya Airport.

Genieten in Alanya

Aan de haven van Alanya bevinden zich vele cafés, het is dan ook een populaire verzamelplaats voor toeristen. Vanaf het dorp loopt er een weg die rechtsreeks naar de kust loopt, met talloze winkeltjes, verleidelijk voor elke toerist. Handgemaakte decoraties, kleding, sieraden, handtassen, schilderijen van het gebied, dit zijn slecht enkele van de verkrijgbare koopjes hier in Alanya. Het aanbod qua winkelgelegenheid wordt aangevuld door het brede scala aan hotels en restaurants.

Dim Valley

Het Cleopatra strand van Alanya is een ideale locatie om te zwemmen, evenals de rivier van Dim Valley. Bezoekers die houden van rust, stilte en een natuurlijke omgeving kunnen zonnebaden en zwemmen in Dim Valley. Voor degenen die geen bezwaar hebben tegen wat drukte is het zwemmen en zonnebaden aan het strand in Alanya heerlijk.

Bekijk de beste hotels in Alanya

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer