Antalya

Vakantie Antalya

Antalya, gelegen aan de Mediterrane kust van Turkije, is gedurende het hele jaar een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. De hoofdattracties zijn hier de prachtige stranden en de warme wateren van de middellandse zee, wat Antalya de ideale plek maakt voor een strandvakantie. Omdat Antalya een oude stad is, kunt u genieten van het sfeervolle oude centrum, de fascinerende haven en de traditionele Turkse architectuur die u hier kunt bewonderen. Antalya International airport ligt slechts tien kilometer buiten de stad, wat de badplaats zeer toegankelijk maakt.

Turkse Riviera

Het kustgebied rondom Antalya staat bekend als de Turkse Riviera. Het wordt gekenmerkt door rustige resorts aan de zeekant, kleine vissersdorpjes, palmbomen, veilige zandstranden en heldere wateren.

In en om Antalya liggen prachtige stranden. Sommige hotels hebben directe toegang tot het centraal gelegen Mermerli strand, en 2 km verderop ligt Konyaalti strand, bekroond met de Blauwe vlag (schoon en veilig strand). 6 kilometer verderop ligt het populaire Lara strand.

Luxe overnachten in Antalya

Antalya is een veelzijdig resort. De hotels variëren van vijfsterren luxe hotels met spa’s en fitness- ruimtes, tot comfortabele vier- en driesterren hotels, waarvan veel in het moderne centrum van Antalya liggen.

De mooie uitgestrekte stranden in Antalya zullen u niet teleurstellen. U kunt kiezen tussen goud zand in de talloze afgezonderde baaien, of u kunt naar de blauwe vlag stranden zoals het populaire Konyaalti strand. Lara strand is een andere drukke plek, watersport of simpelweg relaxen in de zon zijn de populairste dagactiviteiten aan de stranden van Antalya.

Heerlijk eten in Antalya

De populariteit van Antalya blijft groeien. Er zijn veel verschillende restaurants te vinden in Antalya, die voor iedere smaak en portemonnee wel iets te bieden hebben. U kunt proeven van Frans, Mediterraans, Chinees, en natuurlijk ook Turks eten. Probeer de restaurants rondom het havengebied voor de meest verse visgerechten.

Zoals u zou verwachten van een gebied dat omgeven wordt door mooie stranden, zijn watersporten in Antalya erg populair. Zwemmen, duiken, snorkelen en windsurfen zijn allemaal populaire activiteiten en u kunt dagelijks, vooral aan Konyaalti strand, uitrusting huren tegen een lage prijs.

Watervallen en zwemmen

Veertien kilometer ten noordoosten van Antalya liggen de Duden watervallen, waar u ook achter het water kunt lopen.

Aqualand is het grootste waterpark van Antalya, waar u kunt zwemmen met dolfijnen in Dolphinland of de talloze spannende waterglijbanen en ritjes uit kunt proberen. Als u 6 kilometer naar het westen van Antalya reist, zult u aankomen bij Dedeman Aquapark. Hiervan wordt gezegd dat het het grootste water park van het Midden-Oosten is.

U kunt kiezen voor een rustig drankje in een traditionele bar tot grote openlucht dansclubs in Antalya. Er is een grote diversiteit in nachtclubs en kroegen in Antalya. Je kunt elke avond van de week iets anders proberen en nog steeds niet alles hebben gezien.

De beste hotels in Antalya

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer