Bodrum

Vakantie Bodrum

Bodrum is het grootste resort en de meest aantrekkelijke vakantieplaats aan de Turkse Egeïsche kust. Bodrum is uitgegroeid tot een waar kosmopolitisch resort waar u terecht kunt voor allerlei verschillende soorten vakanties en accommodaties van aantrekkelijk geprijsde goedkope hotels tot vijfsterren verblijven. Ondanks haar ligging aan de zeekant, is Bodrum geen strandresort. Er is een dolmuş (minibus) dienst die bezoekers naar de nabijgelegen stranden Gumbet (3km) en Bitez (7km) brengt. Bodrum ligt aan het zuidelijke uiteinde van de Turkse west (egeïsche) kust. Het ligt 45 km ten zuiden van Bodrum International Airport.

Het centrum van Bodrum is compact en kan gemakkelijk te voet afgelegd worden. Rijden en parkeren in het dorp is erg moeilijk. Er rijden minibusjes naar de stranden en de naastgelegen dorpen.

Levendig nachtleven van Bodrum

‘s Avonds en ’s nachts is Bodrum naast Istanbul de meest levendige stad. Tijdens het hoogseizoen zijn de bars en disco’s erg gezellig. Bodrum biedt een zeer diverse keus qua nachtleven, varierend van leuke kroegen tot stijlvolle nachtclubs. Een echte fan van het stappen mag de openlucht disco aan de Halikarnas zeker niet missen! Het staat bekend als de grootste openlucht disco in Europa, tijdens het zomerseizoen komen er tot 5000 mensen per nacht in. Het is beroemd om de indrukwekkende lazershows en beroemde diskjockeys uit binnen- en buitenland. Voor de wat oudere vakantiegangers zijn er vele restaurants en kroegen met traditionele muziek en dans.

Culinaire diversiteit

Hoewel er hier vele soorten internationaal eten te vinden zijn, inclusief de gebruikelijke Chinese en McDonalds restaurants, is de Turkse keuken erg populair. Turkse en noord Europese bezoekers genieten van Turkse pizza's en dineren graag in lokantas, simpele restaurants die tegen een zeer lage prijs, uitstekende locale gerechten serveren.

Vanaf Bodrum vertrekken er boottochten naar de griekse eilanden Kos en Rhodos, maar vergeet niet uw paspoort mee te nemen als u mee wilt op een dergelijke grensoverschrijdende tocht.

Bekijk de beste hotels in Bodrum

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer