Egeïsche kust

De Egeïsche Kust van Turkije is gelegen aan de zuidkant van het land. Door een tal van baaien en de indrukwekkende natuur is dit gedeelte van Turkije zeer populair bij vakantiegangers die voor cultuur en natuur naar dit land op vakantie gaan. Doordat er grote en populaire steden liggen aan de Egeïsche kust, bijvoorbeeld Bodrum en Marmaris, zijn er voldoende toeristische mogelijkheden.

Strand, natuur en cultuur

Doordat de Egeïsche kust voor iedere vakantieganger iets te bieden heeft, kunt u er een tal van activiteiten ondernemen op het gebied van “zon-zee-strand”, natuur en cultuur. Van schitterende wandelingen door naaldbossen en olijfgaarden tot een bezoek aan historische steden zoals Efeze. Mocht u Turkije even achter u willen laten, dan kunt u de oversteek maken naar Griekse eilanden als Kos en Rhodos.

Eten en uitgaan aan de Egeïsche Kust

Door een tal van goede restaurants in de grote steden, en ook in de kleinere plaatsen, kunt u altijd ergens genieten van de traditionele Turkse keuken of van een vers gevangen visje in een van de vele visrestaurants. Daarnaast is er een levendig uitgaansleven in de grotere steden zoals Marmaris en Bodrum met een tal van clubs en cafeetjes. Dansen tot diep in de nacht of toch liever een drankje op het terras? Voor alle leeftijden is er 's avonds laat voldoende te beleven.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Er zijn voldoende bezienswaardigheden om uw culturele Turkijetrip tot een succes te maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Mausoleum van Halicarnassus of het Kasteel van Sint Petrus. Verder zijn er mooie kerken en kunt u het historisch centrum van de plaats Kusadasi bezoeken. Tenslotte kunt u de historische steden Milas & Priëne bezoeken.

Qua activiteiten zijn er ook voldoende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de diverse watersportmogelijkheden aan de vele stranden en baaien. Van surfen bij Fener Beach tot schitterende strandwandelingen met spectaculaire vergezichten. Verder zijn er diverse waterparken waar jong en oud kan genieten van waterglijbanen en zwembaden. Tenslotte is er voor de shopper ook voldoende te beleven met talloze bazaars en winkelstraatjes.

De bekendste vakantie steden aan de Egeïsche Kust vindt u in de aparte artikelen die we voor u hebben uitgewerkt. Zo weet u precies wat er in de specifieke steden te beleven is.

De Turkije Specialist

Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer