Excursies Istanbul

Excursies in Istanbul

Istanbul is de stad van vele mogelijkheden. U kunt er terecht voor heerlijk eten, eindeloos sight-seeing en natuurlijk zijn er de nodige excursies te boeken. Een greep uit de mogelijke excursies vindt u in het onderstaande overzicht.

Keizerlijke Rondrit

Dit programma biedt u in een halve dag volgende bezoeken: bezoek aan de hippodroom van de stad Constantinopel, beschouwd als het oude forum van de stad de Blauwe Moskee, bewerkt met faiences uit Iznik: de Aya Sofia, beschouwd als het meesterwerk van de Byzantijnse architectuur. Bezoek aan het paleis van Ibrahim Pacha, museum met Turkse en Oosterse kunstwerken en de befaamde Grote Bazaar.

Ottomaanse Pracht

Dit namiddagprogramma biedt u een Ottomaanse ontdekking met een bezoek aan het Topkapi paleis, de residentie van de Ottomaanse sultans. Het beschikt over een uitgebreide collectie Turks en Chinees porselein, een schat die getuigt van de rijkdom van het keizerrijk, zijn arsenaal, zijn kiosken zoals de kiosk van Bagdad op de privé-koer van de sultan. Bezoek aan het moskeecomplex Suleymaniye (dagelijks, uitgezonderd dinsdag).

Cruise op de Bosporus

Deze halve dagexcursie is gewijd aan de ontdekking van de schoonheid van de stad met zijn keizerlijke paleizen en zijn wijken aan de rand van de Bosporus. De ontdekking start bij de Egyptische Bazaar, voornamelijk bezorgd door Turken. Nadien cruise op de Bosporus vanaf de Gouden Hoorn, waarbij u de grootsheid van de gebouwen uit de oude stad en de keizerlijke paleizen ziet: de laatste Ottomaanse residentie, het Dolmabahce paleis. Langs de twee oevers van de Bosporus bevinden zich keizerlijke gebouwen; yalis, oude huizen met uitbouw naar de zee; alsook de forten Rumeli Hisari en Anadolu. Bezoek aan het Museum Sadberk Hanim, een museum die getuige is van de Ottomaanse geschiedenis. (De bazaar is elke zondag gesloten, het Museum Sadberk Hanim elke woensdag)

Aziatische oever en Leandertoren

Dit programma biedt u een ontdekking van de Aziatische oever vanaf de heuvel Camlica die zowel uitzicht biedt over de Bosporus en zijn twee oevers. Bezoek aan het paleis Beylerbeyi; de tweede Ottomaanse residentie, half rococo half oosters, met een prachtige binnendecoratie en een schitterende tuin. Daarna een bootexcursie naar de Leandertoren.

De Prinseneilanden

Dagexcursie per ferry naar de Prinseneilanden; waar een totaal verschillende sfeer als in de stad heerst. U kunt er een tocht maken per koets waarbij u de houten “yalis” en historische gebouwen kunt bewonderen. Maaltijd in een visrestaurant.

Bursa en het dorpje Cumalikazik

Een totale ontdekking van de eerste Ottomaanse hoofdstad, de stad Bursa oftewel de groene stad is befaamd omwille van de moskeeën en historische gebouwen uit het begin van het Ottomaanse Rijk. Met de kabelbaan gaat u richting de berg Olympos en bezoekt u het dorp Cumalikizik. Lunch in een Ottomaans restaurant.

De Gouden Hoorn

Een ontdekking in de wijken Fener, Balat en Eyup. Phanar, Vandag Fener is een oud domein van de grote Byzantijnse families en de zetel van het patriarchaat, Zijn kerken getuigen van de lange aanwezigheid van de Orthodoxen in dit land. Bezoek aan de kerk St. Marie des Mongols, één van de enkele Byzantijnse sanctuaria die nog steeds in het bezit zijn van de Griekse gemeenschap. Het patriarchaat installeerde zich in Fener sinds 1603. Naast het patriarchaat bevindt zich de St. Georges kerk, vroeger gekend onder de naam St. Marie Peripleptos. Verder richting Balal, de joodse wijk van de stad tot 1940 waar zich de oudste synagoge van de wijk Yanbol bevindt, naast de hamam Osman Efendi en de synagoge Ohrid. Balat is één van de meest interessante wijken van het historische centrum waar de 3 religies worden verenigd. Lunch in een typisch restaurant langs de Gouden Hoorn en bezoek aan het Industriële Museum Koc.

Vallei van Sognali

Bezoek aan de ondergrondse stad Kaymakli, de schuilplaats van de bewoners tijdens de aanvallen van de Arabieren en de Perzen in de 7 de eeuw. Via de dorpjes Baskoy en Guzeloz bezoekt u deze vallei die bekend is vanwege de kelders, de kerken zoals Karabas-kerk en de kloosters. Bezoek aan een markt waar de vrouwen de poppetjes van Cappadocië fabriceren. Een fotostop in Sahinefende en bezoek aan de Romeinse site Sobesos. Bezoek aan het dorpje Mustafa Pasa,vroeger Sinesos, een Grieks dorpje uit de 19 de eeuw. Aan het einde van de dag bezoekt u de oude stad Urgüp die lijkt op een bijenkorf uitgehouwen in de okerkleurige rotsen.

Cappadocië

De ontdekking van Cappadocië start met de ondergrondse stad,de schuilplaats van de bewoners tegen de Arabieren en de Perzen in de 7 de eeuw. Bezoek aan de ondergrondse verdiepingen van de stad Kaymakli die wordt beschouwd als één van de best bewaarde ondergrondse steden in Cappadocië. Nadien een bezoek aan het openluchtmuseum Göreme, waar u de mooiste voorbeelden van de Byzantijnse kunst terugvindt in de rotskerkjes. “L ’Eglise à la Pomme ”,“L ’Eglise au Serpent ”,“L ’Eglise aux Sandales ”, “L ’Eglise à la Boucle” en “L ’Eglise Sombre ”zijn het best gerestaureerd. Na de lunch bezoek aan Pasabag, Avanos en Uchisar; het fort van Cappadocië;en stop in de vallei Devrent met een schitterend landschap.

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer