Izmir

Vakantie Izmir

Izmir heeft lang bekend gestaan als ‘de Parel van de Egeïsche Zee’. Het is de toegangspoort naar de Egeïsche kust, alwaar het vakantiegangers van over de hele wereld ten dienst staat. Izmir is de op twee na grootste stad van het land, en de op één na grootste haven. Izmir is ook een belangrijk toeristisch centrum, bekend om haar gastvrijheid, haar grote aanbod in accommodatie, geweldige winkelgelegenheden en nachtleven, en het ligt vlakbij enkele van de beste stranden die Turkije te bieden heeft. De plaatselijke internationale luchthaven ligt net buiten Izmir.

Watersporten en relaxen aan het strand

Er zijn een groot aantal prachtige stranden ten noorden, oosten en zuiden van Izmir. U kunt kiezen uit drukke resorts met een overvloed aan watersporten tot afgezonderde, stille baaitjes waar u heerlijk in alle rust kunt genieten. Er zijn kindervriendelijke stranden met ondiep water, allen gemakkelijk bereikbaar vanuit Izmir.

Er zijn een aantal geweldige traditionele Turkse restaurants in Izmir. De prijzen zijn zeer redelijk, men kan er al van een heerlijke maaltijd genieten voor slechts drie euro!

Gezellig uitgaan in Izmir

U kunt ook kiezen uit vele mogelijkheden wat betreft het nachtleven in Izmir. Kies uit kleurrijke live muziek tenten, of ga naar de locale nachtclubs om tot diep in de nacht te dansen. Voor iedere smaak is er wel iets te vinden, van kleine traditionele kroegen tot bruisende rock concerten.

Een bezoek aan Izmir is niet compleet zonder een traditioneel Turks stoombad. Er is geen betere manier om uw lichaam en geest te ontspannen en van afvalstoffen te ontdoen. Vele hotels hebben hun eigen Turkse stoombaden, en er zijn ook openbare faciliteiten verspreid door heel Izmir. Dit is de perfecte manier om te ontspannen na een zware dag shoppen in de bazaar.

Bekijk de beste hotels in Izmir

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer