Stedentrip Istanbul

Istanbul voorheen Constantinopel wordt soms wel omschreven als ‘het kruispunt tussen Europa en Azië’. Het is een uitgestrekte metropool met een keizerlijke geschiedenis dat tot meer dan 1500 jaar terug in de tijd strekt. Het is niet langer de hoofdstad van Turkije, maar het wordt nog altijd gezien als het culturele hart van de natie. Deze stad met meer dan 12 miljoen inwoners spreidt zich uit over twee zijden van een landbrug tussen twee continenten.

Een overgetelijke stedentrip

De unieke positie van Istanbul aan de zeestraat van Bosporus, die de zwarte zee met de zee van Marmara en de Middellandse zee verbindt, heeft ervoor gezorgd dat de stad al sinds het byzantijnse tijdperk een centrum van wereldhandel is. Een stedentrip naar Istanbul is een ervaring om nooit te vergeten.

Klimaat Istanbul

Over het algemeen heerst er in Istanbul een mediterraans klimaat, al is het wel onderworpen aan klimaatschommelingen door haar locatie aan de zee van Marmara en Bosporus. De zomers zijn heet en de winters koud. De lente en de herfst zijn over het algemeen warm en zonnig, al kunnen ze wisselvallig zijn. In de winter komt er lichte sneeuwval voor.

Culturele mengelmoes

De mengeling van culturen maakt het een fascinerende bestemming; ideaal voor een kort weekendje weg. Exotisch en tegelijkertijd toch enigszins bekend. Het eten is uitstekend, het nachtleven gaat door tot de zon opkomt, en het winkelen is zeer voordelig.

De Turkije Specialist

Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer