Turkse Rivièra

De adembenemende natuur, historische bezienswaardigheden en lange zandstranden maken van de Turkse Rivièra een populaire vakantiebestemming voor tal van toeristen. Elk jaar trekken veel vakantiegangers naar bekende steden als Alanya, Antalya, Kemer en Belek om te genieten van al het moois dat deze steden en de omgeving te bieden hebben. Voor zowel de culturele, de actieve en de relaxende vakantieganger is er voldoende te beleven aan de Turkse Rivièra.

Schitterende steden

Antalya, Alanya, Kemer, Side en Belek zijn stuk voor stuk veelzijdige badplaatsen een de Turkse Rivièra. Zoals het een mooie badplaats betaamt, beschikken ook deze steden over prachtige zandstranden waar de golven hemelsblauw water rustig aanspoelen. Hier wordt dan ook veel gezwommen in het hoogseizoen. Doordat de genoemde steden erg populair zijn bij toeristen, zijn er voldoende eetgelegenheden en uitgaansmogelijkheden. Toch is het niet alleen maar zon-zee-strand. Ook voor watersporten en golfen kunt u hier prima terecht.

Bezichtigingen aan de Turkse Rivièra

Doordat de Turkse Rivièra zo ontzettend veelzijdig is, kan ook de culturele reiziger hier zijn hart ophalen. Er zijn een groot aantal historische bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan overblijfselen van de klassieke oudheid die in de gehele Turkse Rivièra te bezoeken zijn, zoals oude theaters en diverse steden met een historisch centrum. Verder zijn er schitterende natuurverschijnselen te bezoeken, zoals de mooie watervallen bij Antalya.

Actief aan de Turkse Rivièra

Door het heerlijke klimaat van de Turkse Rivièra is er het hele jaar door genoeg te beleven voor de actieveling onder ons. U kunt eenvoudig gebruik maken van de vele watersportmogelijkheden zoals surfen en raften, alsook schitterende wandelingen maken in de adembenemende natuur. Verder kan er gemountainbiked worden in de bergen, of kunt u gebruik maken van de golfbanen die aan de Turkse Rivièra te vinden zijn. Kortom: genoeg te beleven!

Bent u benieuwd naar de specifieke mogelijkheden per stad? Dan lees de artikelen over Antalya, Belek, Alanya, Kemer & Side.

De Turkije Specialist

Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer