Uitgaan & eten in Istanbul

Eten in Istanbul

Of u nu op zoek bent naar een snelle hap terwijl u de toerist uithangt, of een romantisch diner, overal is er zeer smakelijk eten, bereidt met de verste ingrediënten. Voor een snelle snack kunt u bij een bakkerij een Turkse Pizza halen, of borek (klein gevuld gebak). De beste restaurants vindt u rondom Taksim en Galata in Beyoglu. Terras cafés bieden heerlijke kebabs en meze, en de grotere ketens bieden ook verfijndere maaltijden.

Omgeven door water, zal het u niet verbazen dat de vis hier in het bijzonder erg goed is. Probeer het in de restaurants rondom Balik Pazari, de uitzinnige vismarkt. Vergeet geen ruimte over te laten voor het dessert. Turkse gebakjes en zoetwaren zijn erg lekker, uiteraard in combinatie met een bak sterke Turkse koffie.

Uitgaan in Istanbul

De fusie tussen oost en west van Istanbul komt het beste tot zijn recht in het nachtleven. U kunt cocktails drinken in gezellige kroegen, of u kunt gaan dansen in enkele van de hipste clubs van Europa, rondom Taksim. Vele tenten hebben live muziek. Maar u kunt zich ook terugtrekken op een berg kussens in een oude kroeg terwijl u trekt aan een hookah pijp, slokjes zoete koffie neemt, en geniet van de klanken van traditioneel Turkse muziek.

De restaurants en cafés rondom Taksim en in Ortakoy zijn in het bijzonder erg goed.

Terug naar overzicht
Top 5 bestemmingen
  1. Istanbul
  2. Marmaris
  3. Bodrum
  4. Alanya
  5. Kemer